bolt geel coaching

Hoop, de drijvende kracht

Hoop
14 april 2022
Als je gelooft dat er een oplossing bestaat voor je probleem, ben je meer geneigd om die te zoeken en toe te passen. Hoop is de drijvende kracht achter de verandering.

Ik ben krachtig en ik overwin

Tijdens het rapport gesprek van mijn kleine kleutermeisje vertelde de juf over Naévia´s stiltemomentjes. Deze neemt ze als ze iets moet doen waarin zij nog weinig vertrouwen heeft. “Van de kast afspringen tijdens de gymles.” Dat is zo´n voorbeeld zei ze. “Dat vond ze spannend”.

“Ik ben krachtig en ik overwin” hoorde de juf haar zachtjes zeggen. “En toen nam ze een aanloop, sprong op de kast om daarna er weer af te springen en te landen op een dikke, zachte mat. Met een grote glimlach ging ze weer in de rij staan”.
Ach mijn meisje dacht ik toen. Door te geloven in haar kennen en kunnen gaat ze geen uitdaging uit de weg.

Jij bent de Held

Jij bent de held in je leven, dat geef ik mijn kinderen elke dag weer mee.
Ik geloof dat jij in staat bent om elk obstakel te overwinnen, ongeacht de uitdaging.
Maar ik realiseer mij net zo goed dat het niet altijd gemakkelijk is om naar oplossingen te kijken.
Zeker niet als de druk van het probleem groot is.

Angst voor een probleem, angst voor verandering in jouw leven zelfs en waar het toe kan leiden kan soms zo groot zijn dat er nergens meer ruimte voor lijkt. Het voelt alsof de controle over je eigen leven voor een groot deel kwijt is. Met als gevolg een gevoel van hopeloosheid. Toch is hoop de drijvende kracht achter de verandering.
Als je gelooft dat er een oplossing bestaat voor je probleem, ben je meer geneigd om die te zoeken en toe te passen.

Hoopvol zijn werkt

Niets is hopeloos. Mijn positieve verwachting speelt altijd een belangrijke rol. Ik verwacht dat het probleem van mijn deelnemers valt op te lossen. Daarmee behaal je meer resultaten dan zij die niet werken met dat gevoel van hoop.
Daarom is het bieden van hoop voor mij een belangrijk onderdeel van jouw veranderproces.
#Jijbentdeheld, je leeft in jouw wereld en die is mooi en hoopvol en heeft veel (meer) te bieden!

Wat voor coach heb jij liever? Iemand die je situatie hopeloos inschat, maar er toch maar mee aan de slag gaat? Of iemand die hoopvol is. Een hoopvolle hulpverlener werkt aanstekelijk!

Deel dit bericht

Ben je klaar om te worden wie je werkelijk bent?

bolt geel coaching
Held Coaching - groene bolt
Held Coaching - bolt rood