bolt geel coaching

Levensvragen

zin van het leven
7 oktober 2021
Is de zin van het leven niet het Leven Zelf? Zit het hem niet in de gebeurtenissen die je het gevoel geven dat je leeft, de momenten die zich voordoen, de mensen die we tegenkomen op ons levenspad?

Wellicht dat dit verhaal je inspireert.
Een Russische tsaar bezat alles wat een mens zich maar wensen kon. Hij wist echter niet waarvoor hij leefde. Drie vragen kwelden hem:
1. Wat moet ik doen?
2. Met welke mensen moet ik doen wat God van mij verlangt?
3. Wanneer moet ik dat doen?

Op zoek naar antwoorden

Hij raadpleegde alle wijzen en geleerden. Het leverde hem niets op.
Toen hoorde hij over een boer ergens ver weg. Hij zou misschien een bevredigend antwoord kunnen geven. De tsaar ging meteen op reis. Na vele weken kwam hij op het land van de boer aan. Deze keek nauwelijks op toen de tsaar zich tot hem richtte met zijn drie levensvragen.
De boer gaf geen antwoord maar ging door met ploegen.
De tsaar werd woedend en zei: “Weet je wel tegen wie je spreekt? Ik ben de tsaar aller Russen.”
Maar ook dit maakte geen indruk op de boer die gewoon doorging met zijn werk.

Een situatie doet zich voor

Plotseling kwam een zwaargewonde man het veld op gewankeld.
Voor de ploeg viel hij neer.
De boer zei tegen de tsaar: “Help mij deze gewonde naar mijn hut te dragen.”
“Ik zal je helpen,” antwoordde de tsaar. “Maar geef je me dan antwoord op mijn vragen?”
“Straks,” zei de boer. En samen brachten zij de man naar de hut en verbonden zijn wonden.

De antwoorden

“Zeg je het me nu?” vroeg de tsaar.
“Je kunt naar huis,” zei de boer.
“Je hebt de antwoorden gehad op je vragen:
1. Wat moet ik doen? Wat op je weg komt.
2. Met wie moet ik het doen? Met degenen die aanwezig zijn.
3. Wanneer moet ik het doen? Op het moment dat het zich voor­doet.”

Lifecoaching

Tja, makkelijk? Kort door de bocht? I love this story. Soms denken we veel te moeilijk. En dan is het fijn als je iemand hebt die je de juiste vragen stelt, je een spiegel voorhoud en als klankbord functioneert.
Soms heb je die nuchterheid gewoon even nodig. Ik gebruik geen standaard sjabloon, ik werk niet standaard met dezelfde methode. Geen mens is immers hetzelfde. Ik ga graag een relatie met je aan en werk samen. Ik ken jou, ik zie jou, we zijn elkaars gelijke. We zijn een team. Als onze neuzen dezelfde kant op staan, ontdekken we samen wat we kunnen doen om de Held in jezelf naar boven te halen.
Dit doen we dus samen, met wat er op onze weg komt en op het moment dat het zich voordoet.
Verbinding maakt de wereld een stukje mooier.
Natuurlijk draait het Held coaching traject helemaal om jou. Maar door ook wat van mijzelf prijs te geven, mijn ervaringen te delen, elkaar te leren kennen en het gesprek aan te gaan, zorgen we voor die verbinding, voor de juiste balans en samenwerking. Samen maken we jouw wereld een beetje mooier. Dat is mijn missie.

Als voor het moment zich nu voordoet

Ben jij klaar voor verandering en wil je kennismaken? Koffie is mijn ding! Vraag gerust een koffiedate aan! Natuurlijk regel ik ook gewoon een kop thee voor je als dat jouw ding is. Of overweeg eens Luisterkindafstemming als sterke (alternatieve) intake op een #jijbentdeheld coachtraject.

Neem hier contact op of stuur mij gewoon een appje via 0634689227.

Warme HartenGroet,

Louise den Hoed

Deel dit bericht

Ben je klaar om te worden wie je werkelijk bent?

bolt geel coaching
Held Coaching - groene bolt
Held Coaching - bolt rood