bolt geel coaching

Luisteren

20 april 2022
Een gesprek voeren doe je samen. Toch is het meestal de volwassene die aan het woord is in een gesprek met kind. Gemiddeld spreken we vijf keer zoveel.

Van mens tot mens

Misschien herken je het wel een beetje. Een conversatie vervalt vaak in een beleend vraag-en-antwoordgesprek. In hoeverre is er dan nog sprake van een dialoog? Vaak wordt het een gesprek van volwassene tot kind. Waarin ‘regels’ een plaats krijgen. ‘Je spreekt een volwassene nooit tegen’ is een voorbeeld. Door de manier van spreken kan het gedrag van je kind worden begrensd. Hij of zij zal niet de vrijheid voelen zich te laten zien. Soms is dat lastig, zeker bij een hulpvraag. Je wilt als ouders, coach of therapeut juist dat het kind zich wél laat zien.

Natuurlijk kan een vraag-en-antwoordgesprek nuttig zijn, zeker vanuit het perspectief van ouders. ‘Nee’ is bij mij ook vaak Nee. Regels zijn nodig, ook voor het voeren  van een goed gesprek. Maar ongewenst gedrag begrenzen past niet altijd in een hulpverlenend gesprek. Als ‘Heldcoach‘ wil ik geen gesprek van volwassene tot kind voeren maar van mens tot mens. Alleen dan kun je het kind werkelijk ontmoeten.
We leven in een snelle wereld met constante veranderingen, prikkels en actie. Het beleven hiervan leidt tot emoties. Geweldige, blije, warme, liefdevolle emoties. Maar ook verdriet, angst, boosheid, onzekerheid, alleen voelen etc. Noem het stress, noem het ongelukkig zijn, het maakt niet uit. De wereld van onze kinderen mooier maken. Dat willen we allemaal.

Van hart tot hart

In een Luisterkindafstemming maak ik energetisch contact met je kind om vervolgens op datzelfde niveau te luisteren naar wat hij of zij kwijt wilt. Noem het een conversatie van ziel tot ziel, van hart tot hart of contact met het werkelijke Zijn. In elk geval zonder gespreksregels, zonder labels. Gewoon luisteren naar wat er diep van binnen speelt. Het kind zien voor wie het werkelijk is. Vanuit dat diepe Zijn, draagt je kind antwoord op vragen en handvatten aan, het voelt zich onbegrensd.

Eén afstemming

Slechts één afstemming  is vaak voldoende om de Held weer naar boven te halen en inzicht te krijgen in wat er werkelijk speelt.
De handreikingen ontvang je van mij op papier. Zo kun je werken aan de veranderingen die gewenst zijn. Een afspraak in de praktijk is niet nodig, ik werk #dichterbijopafstand. Alles gebeurd energetisch. Je kunt een afstemming aanvragen via jijbentdeheld.nl/Luisterkind.
Wil je zelf leren werken met de methode? Kijk dan ook eens op de opleidingspagina. De Luisterkindmethode wordt ingezet voor iedereen van 0 tot 100 jaar en daaraan voorbij.

Vraag hier een Luisterkind-afstemming aan.
Ik Luister om te helpen.

HartenGroet,

Louise den Hoed

Deel dit bericht

Ben je klaar om te worden wie je werkelijk bent?

bolt geel coaching
Held Coaching - groene bolt
Held Coaching - bolt rood